2 Μαΐου 2011

Γνωριμία με τον «αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό»


[ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ]

Ο «αυτοδιαχειριζόμενος αγρός στο Ελληνικό» είναι πραγματικότητα. Με προσπάθειες εθελοντών πολιτών, λειτουργεί από τον Μάρτιο στο χώρο της πρώην αμερικάνικης βάσης του αεροδρομίου. Έχουν φυτευτεί σπόροι παραδοσιακών ποικιλιών (ντομάτα, πιπεριά, καρπούζι, πεπόνι) και έχουν βλαστήσει τα πρώτα φυτά.
Σας περιμένουμε λοιπόν την Κυριακή 15 Μαϊου στις 11 το πρωϊ στο χώρο του αγρού για να σας ενημερώσουμε και να σας δώσουμε δωρεάν παραδοσιακούς σπόρους.

Αν θέλετε μπορείτε να φέρετε μαζί σας τα φαγητά σας (ψωμί, ντομάτες, τυρί, ελιές, τυροπιττάκια, κεφτεδάκια ή ό,τι άλλο) και να πάρετε μέρος στο πίκ νίκ που θα έχουμε εκεί.



ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟ

Ο αγρός απέχει 100 μέτρα απο το πολιτιστικό κέντρο του πρ. Δήμου Ελληνικού και είναι πίσω ακριβώς απο το γήπεδο σοφτμπολ. Μπαίνοντας στο πολιτιστικό κέντρο κατευθυνόμαστε προς τα ξύλινα τραπεζοκαθίσματα και την πέργκολα. Πίσω απο εκεί, υπάρχει ένα δρομάκι που οδηγεί στον ΑΓΡΟ.
Πως φτάνουμε στομ Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού
-Με αυτοκίνητo.
Κατευθυνόμαστε προς τη Γλυφάδα, μέσω της Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Στο ύψος του Ελληνικού, πριν το σουπερμάρκετ του Βασιλόπουλου διακρίνουμε στο δεξί μας χέρι τη δεξαμενή της πρώην αμερικάνικης βάσης. Πριν περάσουμε τη δεξαμενή στο ύψος της Τροχαίας Ελληνικού στρίβουμε δεξιά. Σε 300 μέτρα περίπου βρίσκουμε στο αριστερό μας χέρι το Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού.
-Με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Με το μετρό φτάνουμε στη στάση Άγιος Δημήτριος/Αλέξανδρος Παναγούλης. Με τα λεωφορεία A3, B3, 171 πηγαίνουμε προς Γλυφάδα. Κατεβαίνουμε στη στάση αμερικάνικη βάση και γυρίζουμε πίσω με κατεύθυνση προς Αθήνα. Σε 50 μέτρα περίπου, στο ύψος της Τροχαίας Ελληνικού, στρίβουμε αριστερά. Σε 300 μέτρα περίπου βρίσκουμε στο αριστερό μας χέρι το Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού.
*Εναλλακτικά από τη Βουλιαγμένης κάνετε δεξιά στην οδό Βενιζέλου και δεξιά στην 31η οδό. Η 31η οδός είναι αδιέξοδος και οδηγεί στο τέρμα της στον Αγρό.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου