16 Ιανουαρίου 2012

Κλείνει η χειμερινή περίοδος. Ξεκινά η προετοιμασία για το καλοκαίρι


Νέα φύτευση πραγματοποιήθηκε στον αυτοδιαχειριζόμενο αγρό του Ελληνικού το Σάββατο 14 Ιανουαρίου. Οι "αγρότες" που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συνέχισαν να φυτεύουν επεκτείνοντας τον αγρό. Η σπορά περιελάμβανε σπόρους σπανακιού και κουκιά.
Η δραστηριότητα συνεχίστηκε με σκάλισμα, ξεβοτάνισμα και "τάισμα" των φυτών με κοπριά.
Στον αγρό φιλοξενήθηκε  συνεργείο της Ελβετικής τηλεόρασης και η επικεφαλής Ελληνίδα δημοσιογράφος. Το συνεργείο ξεναγήθηκε στο χώρο και δοκίμασε τα λαχανικά μας.
Ακολούθησε πικ-νικ στην πέργκολα του πολιτιστικού κέντρου Ελληνικού με σπιτικές πίτες και άλλα καλούδια συνοδεία τσίπουρου και κρασιού. Η ρόκα και τα μαρούλια προήλθαν από τον αγρό. 
Με χαρά υποδεχθήκαμε και νέα μέλη στην παρέα μας, που δήλωσαν πρόθυμα να βοηθήσουν στην επέκταση των καλλιεργειών. 
Κόψαμε και τη βασιλόπιτα μας (που τελικά βγήκε... καρυδόπιτα) με το φλουρί να πέφτει σε όλους τους παρευρισκόμενους, μιας και δεν υπήρχε. 
Το ραντεβού ανανεώθηκε για το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 10.30 π.μ. Σε περίπτωση εξασφάλισης φρέζας θα συνεχίσουμε τις εργασίες και θα ακολουθήσει συνέλευση. 
Η συνέλευση θα αφορά τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου και την προετοιμασία για την καλοκαιρινή περίοδο. Η σεζόν για το καλοκαίρι ξεκινά μέσα στο Φλεβάρη με τη δημιουργία σπορείου. 
Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση για τη δραστηριότητα του ερχόμενου Σαββάτου. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου