2 Απριλίου 2012

Ντομάτες, μελιτζάνες και κολοκύθια στο φυτώριο του “Αγρού”


Συνεχίστηκαν και την Κυριακή 1η Απριλίου οι εργασίες στον “αυτοδιαχειριζόμενο Αγρό Ελληνικού”. Κύριο μέλημά μας η διεύρυνση των κηπευτικών στο φυτώριο μας. Αφού κατασκευάστηκαν και νέα κυπελλάκια, φυτεύτηκαν παραδοσιακοί σπόροι μελιτζάνας από τη Σαντορίνη (Φλάσκα και Τσακώνικη) καθώς και σπόροι κολοκυθιού. Τις προηγούμενες μέρες είχαν φυτευτεί σπόροι ντομάτας (μπατάλα) που με τη βοήθεια και του θερμοκηπίου βλάστισαν ήδη.
Παράλληλα με τη δημιουργία του φυτωρίου μια άλλη ομάδα ανέλαβε την φροντίδα των κηπευτικών της καλοκαιρινής περιόδου. Σκαλίστηκε το χώμα και έγινε και ξεβοτάνισμα.
Επίσης μια άλλη ομάδα ξεκίνησε τη δημιουργία κομπόστ με την απαιτούμενη καθοδήγηση.
Για ακόμα μια βδομάδα δεχθήκαμε με χαρά την επίσκεψη και νέων συμμετεχόντων που έμπρακτα βοήθησαν στις εργασίες. Στο τέλος των εργασιών μοιράστηκαν μαρούλια, λαχανίδες και μαϊντανός σε όλους ανεξαιρέτως.
Ανταποκριθήκαμε θετικά στο αίτημα προσφοράς κηπευτικών για ίδρυμα στον Άγιο Παντελεήμονα. Περισσότερα από 50μαρούλια, λαχανίδες και μαϊντανός δόθηκαν στο ίδρυμα αστέγων των Καλογριών της Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου