2 Ιουλίου 2012

Εργασίες στον "Αγρό" 2-8 ΙΟΥΛΙΟΥ


Στον "Αγρό" το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εργασίες ιεραρχημένες κατά σειρά σπουδαιότητας:
  • Σκάλισμα σε βάθος 15-20 εκ  για να αφαιρεθούν τα υπόγεια ριζώματα της αγριάδας  από τα καλαμπόκια τις μελιτζάνες  καθώς και μέσα από τα αυλάκια φύτευσης (τα έξι τελευταία)  καθώς και από τους διαδρόμους .
  • Αφαίρεση των κατώτερων  4-6 φύλλων από τις ντοματιές  για καλύτερο αερισμό και αποφυγή φυτονόσων.
  • Πασσάλωμα με καλάμια μπαμπού που υπάρχουν στην αποθήκη (2 μ.) σε όλες τις ντομάτες . Μπήγουμε  σταθερά και με δύναμη  το καλάμι σε ποτισμένο έδαφος κάθετα  από την πλευρά του βοριά . Έπειτα  προσδένουμε με το πλαστικό σαν μακαρόνι πράσινο  κορδόνι ( είναι κρεμασμένο στην αποθήκη ) με δεσμό 8 την ντοματιά  στο καλάμι ανά 20 περίπου εκ . Στις ντομάτες που έχουν μεγαλώσει αρκετά γίνεται και  οριζόντια πρόσδεση  σε ύψος 50-60 εκ από το έδαφος από καλάμι σε καλάμι  με σκοπό την ισοκατανομή του βάρους και το άπλωμα των φυταρίων . Υπάρχει παράδειγμα πρόσδεσης στον αγρό . 
  • Τα μεταφυτεμένα φυτάρια  μας  καθώς και αυτά που μας χάρισαν από τον <<βλαστό >> χρειάζονται πότισμα πρωί  και αυτό το κάνει για αυτή την εβδομάδα η Κα Βάσω Τρι-Πεμ-Σαβ  μέχρι να μπει  η επέκταση του αρδευτικού .
Συγκεντρωνόμαστε την Τετάρτη 5 Ιουλίου απόγευμα 6 μ.μ. με σκοπό να γίνουν τα ακόλουθα :
  • Εξαπόλυση γόνου και μητέρων γαιοσκωλήκων  που θα βοηθήσουν στην γονιμότητα  του εδάφους . 
  • Σπορά των φασολιών - κολοκυθιών – αγγουριών – βλίτων και ραδικιών.
  • Βοήθεια στην σύνδεση του τελευταίου τμήματος αρδευτικού (Συνεννοήσου πριν με Νικήτα ).  

   Από δω και στο εξής θα υπάρχει αναρτημένο  και στην πόρτα της αποθήκης  το  εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασιών  για τα μέλη ή φίλους που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Επίσης εντός  της αποθήκης θα υπάρχει βιβλίο επισκεπτών που καλό θα είναι να συμπληρώνεται  όταν κάποιος επισκέπτεται τον αγρό και εκτελεί κάποια εργασία ακόμα και αν ήρθε για  απλή παρατήρηση  (υπάρχουν και οδηγίες στην πρώτη σελίδα του).  
Παναγιώτα  Μαλτέζου 

*Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις εργασίες παρακαλώ να επικοινωνήσουν στο email του "Αγρού" και να δηλώσουν διαθεσιμότητα ώστε να υπάρξει ο κατάλληλος συντονισμός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου