6 Νοεμβρίου 2012

Ενημέρωση εργασιών 4-10 Νοεμβρίου 2012


Όσοι από τους φίλους και τα μέλη θέλουν να εργαστούν στον αγρό την εβδομάδα  αυτή  οι εργασίες που είναι προτιμότερο  να  γίνουν κατά σειρά σπουδαιότητας είναι :
Ισοπέδωση και τσουγκράνισμα του χώρου  που φρεζαρίστηκε και αφαίρεση ριζωμάτων αγριάδας.
Δημιουργία 3-4-5  γραμμών φύτευσης  με απόσταση μεταξύ τους 30- 40-50 εκ   και αποστάσεις φύτευσης επί των γραμμών αυτές που ενδείκνυνται για το κάθε φυτό .
Οι βασικοί διάδρομοι μεταξύ των γραμμών  να είναι γύρω στα 70 εκ.
Τοποθέτηση  αρκετής κοπριάς στην γραμμή φύτευσης ανακάτεμα  με το χώμα ελαφρώς  (ενσωμάτωση ).
Μετά από κάθε φύτευση ακολουθεί πότισμα με το λάστιχο αλλά και τοποθέτηση  των μαύρων σωλήνων του αρδευτικού επί των γραμμών φύτευσης .
Ριζοπότισμα  φυταρίων  με μείγμα ζωμών  και εκχύλισμα φυκιών, (Θα υπάρχει έτοιμο  αραιωμένο στον αγρό)
Εάν υπάρχει κάποιος  που να μπορεί να κατασκευάσει  δύο λούκια (ανατολικά και δυτικά  επί της στέγης της αποθήκης )ώστε να συλλέγουμε το πολύτιμο βρόχινο νερό ,ας μας το  κάνει γνωστό
ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ-ΣΠΟΡΕΣ 
Στο επάνω μέρος εκεί που ήταν οι πεπονιές βάζουμε μπιζέλια  ανά 40 εκ τα οποία πρέπει να έχουμε πρώτα μουσκέψει για 3-4 ώρες  σε νερό .  Ενδιάμεσα σπέρνουμε σπανάκι και καυκαλήθρες (λίγα σπόρια  διάσπαρτα όχι σε ένα σημείο τα οποία τα χώνουμε ελαφρώς  ) . Απόσταση από γραμμή σε γραμμή 40-50 εκ.
Τα μαρούλια μπορούμε να τα βάλουμε  ανά 30 εκ.  και ανάμεσά τους να φυτέψουμε  κρεμμύδια και άνηθο  ή ραπανάκια ή γογγύλια  . Απόσταση από γραμμή σε γραμμή 40 εκ.
Τα σκόρδα φυτεύονται κάθε μία σκελίδα ανά 20 εκ.  και ενδιάμεσα συγκαλλιεργούμε παντζάρι 4-6 σπόροι τους οποίους  τους βάζουμε τουλάχιστον 2 εκ. βαθειά στο χώμα . Απόσταση από γραμμή σε γραμμή 30εκ.
Τα ραδίκια σπέρνονται γλυκά -πικρά μαζί  και σκεπάζονται με χώμα  και πατιούνται ελαφρώς . Απόσταση από γραμμή σε γραμμή 40 εκ.

Το νέο ραντεβού μας έχει οριστεί για την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 8.30 π.μ. 

  • Οι παραπάνω πληροφορίες δόθηκαν από την Τεχνολόγο Γεωπόνο Μαλτέζου Παναγιώτα στα πλαίσια εθελοντικής ενημέρωσης-καθοδήγησης  μελών και φίλων του Αυτοδιαχειριζόμενου Αγρού  στο Ελληνικό. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου