10 Ιουνίου 2013

Οι φίλοι του «Αγρού» ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας

Με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) η «πρωτοβουλία για ένα αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό» διοργάνωσε πικ-νικ στην πέργκολα του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικού. Πολλοί φίλοι του «Αγρού» βρέθηκαν στη γιορτή που στήθηκε με μεράκι από τα μέλη της συλλογικότητάς μας.

Με κέφι οι κυρίες του «Αγρού» έφτιαξαν σπιτικές νοστιμιές που προσφέρθηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους που έδειξαν να απολαμβάνουν την όμορφη μέρα.
Στα εδέσματα δεσπόζουσα θέση είχαν τα προϊόντα του «Αγρού». Νόστιμα αγγουράκια, γευστικά κολοκυθάκια και άνθη κολοκυθιών καθώς και μια νόστιμη σπανακόπιτα με σπανάκι από τον κήπο μας, φαγώθηκαν με μεγάλη όρεξη.
Το κρασί και το τσίπουρο δεν έλειπε από το τραπέζι μας ενώ φίλοι μας, έφεραν και νόστιμα γλυκά.
Κατά τη διάρκεια του πικ-νικ είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε για θέματα που μας απασχολούν.
Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί η επίσκεψη των φίλων μας από το Πήλιο του Βόλου. Ο Αλέξης είχε την ευγενική καλοσύνη να μας προσφέρει φυτά άσπρης μελιτζάνας που μεταφυτεύτηκαν στον «Αγρό» ενώ είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε και για το Δίκτυο των μικρών γεωργικών συνεταιρισμών που έχει στηθεί στην Μαγνησία και παράγουν βιολογικά κηπευτικά, συμμετέχοντας στο Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες.
Τέλος, αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τους μικρούς επισκέπτες που ήρθαν για να δουν από κοντά τον «Αγρό» μας. Ο Λουκάς, η Φαίδρα, ο Δημήτρης, ο Γιώργος και η Δήμητρα άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον...

*Η εκδήλωση είχε σκοπό και την οικονομική ενίσχυση του «Αγρού». Στο τέλος της ημέρας συγκεντρώθηκε ένα ποσό ικανό ώστε να καλυφθούν άμεσες ανάγκες, υλικοτεχνικής υποδομής.
Τους ευχαριστούμε όλους για την προσφορά τους.
Ευχαριστούμε επίσης τον Ηλίας Γιαννίρη από το Παρατηρητήριο Ελεύθερων Χώρων Αθήνας-Αττικής, για την προσφορά του, σε ανύποπτο χρόνο στον «Αγρό». 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου