12 Μαρτίου 2014

Συμμετέχουμε στο διήμερο δράσεων για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού

Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ προχωρούν  ταχύτατα  στο ξεπούλημα του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, στην  «Lamda Development» συμφερόντων Λάτση, η οποία υπέβαλε τη μοναδική δεσμευτική προσφορά την  Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, όταν έληξε η σχετική προθεσμία.

Οι Δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης αντιδρούν στη σκανδαλώδη  ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ και προτείνουν την ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Καλούμε να συμμετάσχετε στις δράσεις με γενικό τίτλο «Ελληνικό: η τύχη του στα χέρια μας», που θα διοργανώσουμε την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού (είσοδος από Λ.Ποσειδώνος).

Ο Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός συμμετέχει στη δράση και θα είναι εκεί την Κυριακή 16 Μαρτίου. 

Την ίδια ώρα, αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει στον εκπαιδευτικό κόσμο η απόφαση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Δ΄ Αθήνας να απαγορεύσουν, ουσιαστικά, τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών στην εκδήλωση των Δήμων Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης με σύνθημα “Ελληνικό: Η τύχη του στα χέρια μας” στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού στις 17 Μαρτίου.

  Οι 3 Δήμοι θεωρώντας την εκπαιδευτική κοινότητα ως βασικό κρίκο στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, κάλεσαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετάσχουν με τους μαθητές τους στις προγραμματισμένες δράσεις.
  Τα σχολεία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή και δήλωσαν συμμετοχή στις δράσεις.
  Ωστόσο, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με παρεμβάσεις τους εμπόδισαν τη συμμετοχή τους, προβάλλοντας τη δικαιολογία ότι κάτι τέτοιο «δεν προβλέπεται» στη νομοθεσία, γιατί πρόκειται για «πολιτική διεκδίκηση».
  Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ καλεί την Διευθύντρια να ανακαλέσει αμέσως την απόφαση της και να επιτρέψει στα σχολεία να λειτουργήσουν και να ενεργήσουν στο πλαίσιο της αυτονομίας και της αυτοτέλειας των σχολικών τους δραστηριοτήτων.
  Κάτω από αυτές τις συνθήκες με επιστολή του ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης, καλεί μαθητές, καθηγητές και γονείς να πάρουν μέρος οργανωμένα στις δράσεις της Κυριακής 16 Μαρτίου 2014, επιβεβαιώνοντας την κοινωνική δυναμική και την εσωτερική ελευθερία του σχολείου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου