12 Σεπτεμβρίου 2017

Επίσκεψη φοιτητών και καθηγητών του προγράμματος HeKris







Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκε τον Αγρό ομάδα φοιτητών και καθηγητών του προγράμματος HeKris (γύρω στα 25 άτομα) συνοδεία της Γεωργίας Γκουμοπούλου(η οποία είχε συντονίσει και την επίσκεψη).
 
Πρόκειται για ένα τριετές πρόγραμμα διαπανεπιστημιακής συνεργασίας μεταξύ του Σπουδαστηρίου Πολεοδομικών Ερευνών (ΣΠΕ) της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ και του Institute of Environmental Planning του Leibniz Universität Hannover με τον τίτλο:
«Προκλήσεις ανθεκτικότητας σε περιβάλλον κρίσης ευρωπαϊκών πόλεων (HeKriS): Ανάπτυξη στρατηγικών σχεδιασμού και δημιουργικών δράσεων μέσω συνεργασίας ΕΜΠ και LUH» (Herausforderung Krisenfestigkeit europäischer Städte (HeKriS): Entwicklung planerischer Strategien und kreativer Maßnahmen). 
Οι επιστημονικοί υπεύθυνοι για μεν το Πανεπιστήμιο Αννόβερο είναι ο Καθηγητής Dr. Frank Othengrafen και για το ΕΜΠ ο Καθηγητής κος Κων. Σερράος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανταλλαγές επιστημόνων, εκπαιδευτικές εκδρομές, φοιτητικά projects, Θερινά σχολεία, εργαστήρια με επαγγελματίες, μεταφορά γνώσης κι εμπειριών.
Μερικά από τα κύρια ερευνητικά ερωτήματα του προγράμματος είναι τα ακόλουθα:

  • Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και γεγονότων;
  • Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις όσον αφορά τις οικονομικές, κοινωνικές και δημογραφικές αλλαγές και την οικονομική κρίση;
  • Τι είναι μια πόλη ανθεκτική στην κρίση / ανθεκτικότητα;
  • Πώς μπορεί η διοίκηση, η κοινωνία των πολιτών και η οικονομία να συμβάλλουν από κοινού στην καθιέρωση και εφαρμογή αστικών κρίσεων;

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα κυρίες/κύριοι,
    Πρέπει να χρηματοδοτήσετε ένα σημαντικό πρόγραμμα, ή ψάχνετε τη χρηματοδότηση για να χτίσετε ή να αγοράσετε το σπίτι σας; Μην κάνεις άλλες ερωτήσεις. Σας προσφέρουμε τα δάνεια ακίνητων περιουσιών, τα δάνεια αυτοκινήτων και τα προσωπικά δάνεια για να σας βοηθήσουμε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.

    E-Mail: v.zacharias87@gmail.com

    Σας ευχαριστούμε για την επιλογή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή